KIAD (Kwaliteit Instructie Aanleg Drinkwater)

  • Home
  • /
  • KIAD (Kwaliteit Instructie Aanleg Drinkwater)
KIAD, KIAD Cursus, Veilig en Hygiënisch Werken met Drinkwater, hygiënisch werken drinkwater, Kwaliteit Instructie Aanleg Drinkwater, drinkwater monteur worden, kiad examen, kiad instructiedagen,

Tesi verzorgt landelijk KIAD-instructiedagen voor VPA en AVP.

De meeste monteurs hebben in hun jonge jaren hun Watertechnische diploma’s en Certificaten behaald. Sommigen monteurs werken frequent voor 1 of meerdere van de 10 Nederlandse drinkwaterbedrijven en anderen veel minder.

Om toch de kwaliteit, veiligheid en het hygiënisch werken te blijven waarborgen van de Watertechnische projecten in Nederland is de KIAD in het leven geroepen.

In opdracht van de Drinkwaterbedrijven dient u een theoretisch examen af te leggen waar u schriftelijk wordt getoetst op uw aanwezige kennis en ervaring op het gebied van Waterleidingtechniek, regelgeving, hygiënisch werken, veilig werken, tekening lezen, leidingen uit- en in-bedrijf nemen, maken revisiewerk e.d.

Daarnaast dient u ook nog een praktijkexamen uit te voeren waarmee u bewijst dat u uw kennis en vaardigheden ook in de dagelijkse praktijk kan brengen.

Vanaf 2025 is KIAD landelijk verplicht voor drinkwaterleiding-monteurs met vakdiploma’s web niveau 2 VPA (Vakbekwaam Persoon Aansluitingen) en web niveau 3 AVP (Allround Vakbekwaam Persoon).

Tesi verzorgt door heel Nederland KIAD-instructiedagen ter voorbereiding op deze KIAD-examens welke in opdracht van de Drinkwaterbedrijven elke 4 jaar worden afgenomen. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie!

Kwaliteit Instructie Aanleg Drinkwater – Veiligheid Hygiëne Kwaliteit (kiad.nl)

Voor deelname, beschikbare data en meer informatie, neem contact met ons op via het onderstaande formulier of stuur een e-mail naar info@tesi.nl .

Wil u meer informatie over één van onze cursussen?

Laat dan uw naam en telefoonnummer achter dan bellen we u zo snel mogelijk terug.