VCA Basis & Vol

  • Home
  • /
  • VCA Basis & Vol

VCA staat voor Veiligheid, gezondheid en milieu Checklist Aannemers. De cursus VCA-Basis geeft inzicht in onveilige situaties en de voordelen van werken onder veilige omstandigheden.

Zo draagt de cursus bij aan het voorkomen van letsel en uitval.

U leert alles over: Wetgeving , Gevaren, risicos en preventie Ongevallen: oorzaken en preventie Veiligheidsgedrag  Taken, rechten, plichten en overleg Procedures en instructies  Voorbereiden op noodsituaties Gevaarlijke stoffen Brand en explosie Arbeidsmiddelen Specifieke werkzaamheden en omstandigheden Elektriciteit en straling  Ergonomische werkplek Persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM)

Voor wie?

VCA basis is bedoeld voor medewerkers die risicovolle werkzaamheden uitvoeren of werkzaamheden verrichten in risicovolle omstandigheden.

VCA Vol is voor leidinggevende om operationeel personeel op verantwoorde en bovenal veilige wijze aan te sturen en te laten werken.

Examen

Het VCA (ECABO) examen wordt aan het einde van de cursusdag afgenomen door een onafhankelijk examenbureau.
Dit duurt ongeveer één uur. Als u slaagt ontvangt u een officieel erkend certificaat in de vorm van een handige pas op creditcard formaat. Deze is tien jaar geldig.

VCA training

Wij bieden meerdere mogelijkheden om uw VCA-certificering te behalen:

  • Zelfstudie d.m.v. E-learning met een VCA-examen in uw eigen regio eventueel buiten werktijd
  • Zelfstudie d.m.v. papieren VCA-boek met een VCA-examen in uw eigen regio eventueel buiten werktijd
  • Klassikale VCA-instructie bij ons in Breda of op uw bedrijfs-locatie (in company) met aansluitend een VCA-examen

NIEUWE STIJL

De klassikale instructie is inmiddels een interactieve sessie waarbij de diverse onderwerpen intensief aan bod komen. De super uitgebreide powerpoint met tientallen onderwerpen werkte niet omdat mensen op enig moment afhaken door de stortvloed van informatie.

Door de interactieve methode blijven mensen beter bij de les en pikken ze daardoor de informatie veel beter op. De instructie is van 08.00 tot 14.45. Direct aansluitend om 15.00 uur start het landelijk erkende VCA-examen.

Sinds deze NIEUWE STIJL-methodiek is het slagingspercentage enorm gestegen.

CCV

Deze cursus kan gevolgd worden in combinatie met CCV. De lesuren van de cursus Basis VCA met CCV gelden als nascholingsuren ter behoud van het rijbewijs van beroepschauffeurs (code 95).

Wil u meer informatie over één van onze cursussen?

Laat dan uw naam en telefoonnummer achter dan bellen we u zo snel mogelijk terug.